ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΕΡΓΑ ΑΡΓΑ – Στο κτήριο του κέντρου νεότητας Νεστορίου (πρώην οικοτροφείο), από την Πέμπτη 31 Ιουλίου μέχρι την Κυριακή 3 Αυγούστου, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το απόγευμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΕΡΓΑ ΑΡΓΑ

 

Από την δομή στην αποδόμηση και από την γνώση στην απόγνωση, πείσμα στο πείσμα των καιρών, πείσμα κυρίων και κυριών, στο τρίτο βήμα της θερινής συνοδοιπορείας μεταξύ του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων τεχνών Φλώρινας και Δήμου Νεστορίου που είναι ήδη γεγονός. Η έκθεση, με δημιουργίες φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας αλλά και από Νεστορίτες έντεχνους και ερασιτέχνες εικαστικούς, άνοιξε την είσοδο της για το κοινό και μας περιμένει μέχρι την Κυριακή 3 Αυγούστου 2014 στο κτήριο του κέντρου νεότητας Δήμου Νεστορίου.

Ο ημιτελής κατασκευαστικά προαύλιος και περίβολος χώρος του κτηρίου που φιλοξενεί την έκθεση, παρεμβάλει στο εσωτερικό της, δένοντας τα εικαστικά έργα, με τα έργα ανάπλασης του Δήμου Νεστορίου. Σκαλωσιές και καδρόνια εισχωρούν κατά μήκος της αίθουσας και φιλοξενούν στον κορμό τους εικαστικά έργα, αναρτημένα με οικοδομικά υλικά όπως σύρμα, καρφιά, και απαγορευτικές κορδέλες ενώ στην είσοδο, τροχιοδεικτικοί κώνοι, προειδοποιητικές πινακίδες και ένας παγωμένος χείμαρρος  χαλικιών κατά μήκος της σκάλας, σηματοδοτούν το εικαστικό εργοτάξιο που βρυχάται βουβά στους επισκέπτες. Οι εξωγήινες αναμνήσεις του S32 του Κώστα Γκράτσα, πλαισιώνονται από πενάκια του Λάζαρου Τσολαρίδη και τα χαρακτικά της Σοφίας Κεβρεκίδου, με θεματοφύλακες τα μελάνια της Γιώτας Καναβού, ενώ σε ρόλο υποβολέα, έργα του Πέτρου Παυλίδη και Βασίλη Καβουρίδη, μοιράζονται το ρόλο του κρυφού φρουρού. Ένθεν και ένθεν της σκηνής, έργα της Καίτης Τουρτούρα, οριοθετούν τις φωτογραφικές μνήμες της Σοφίας Αντωνακάκη, που με τη σειρά τους, περικλείουν τα άτιτλα  της Ιωάννας Ρέβη και του Χριστόφορου Κονδύλη. Με οπισθοφυλακή τα γήινα γλυπτικά υου Στέλιου Διαμαντάκη, συνομιλούν με τους μύθους του Αργύρη Ρήμου και τα μαύρα διαμάντια της Μαρίας Πετκάνη στην αντίπερα όχθη.

Η καταμεσούσα σκαλωσιά είναι το ποταμόπλοιο του πARTυ με την Άννα Τσαμκόσογλου στη γέφυρα, θαλαμηπόλο τη Μαρία Λαγού και ουραγό την Αναστασία Γιοβάνογλου, να αγναντεύει το ιππικό πάζλ των Καπαντζάκη Μαρία, Ρασάικου Δήμητρα, Βίκυ Μπρούσαλη και Δήμογλου Μαρία. Τα άτιτλα της Χριστίνας Δημητρακή, μας παραπέμπουν στο παράπλευρο βλέμμα του Άγιου της Μαρίας Τοτού, που μοιάζει να μην πολυενοχλείται από το χρωματικό πανδαιμόνιο.

Οι δράσεις αυτές όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος, στόχο έχουν την άμεση επαφή των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής με την εικαστική σκέψη.

Σκοπός της συνεργασίας του Δήμου Νεστορίου με τη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας, είναι η δημιουργία σταθμών φιλοξενίας φοιτητών εικαστικών, σε Νεστόριο και Γράμμο, καθώς και η Δημιουργία πινακοθήκης Νεστοριτών καλλιτεχνών και η ανάδειξη της λαϊκής τέχνης και της παράδοσης της περιοχής, σε συνδυασμό με τις τοπικές «καλλιτεχνικές ανησυχίες»
Σας περιμένουμε στο Νεστόριο, στο κτήριο του κέντρου νεότητας (πρώην οικοτροφείο), από την Πέμπτη 31 Ιουλίου μέχρι την Κυριακή 3 Αυγούστου, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το απόγευμα.
Αργύρης Ρήμος για λογαριασμό του 3ργαστηρίου Ζωγραφικής/ΤΕΕΤ/ Σχολή καλών τεχνών Φλώρινας

 

Φωτογραφικό υλικό: ΦΛΏΡΟΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ

Πληροφορίες εδω

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗ ΣΟΦΙΑ ΑΦΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΟΒΑΝΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΚΙΤΣΗ ΦΕΡΕΝΙΚΗ ΓΚΡΑΤΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΗΜΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΖΙΑΡΑΣ ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΝΑΒΟΥ ΓΙΩΤΑ ΚΑΠΑΝΤΖΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΚΕΒΡΕΚΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ ΚΟΡΑΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΝΑ ΚΟΤΖΑΟΓΛΑΝΙΔΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑ ΛΑΓΟΥ ΜΑΡΙΑ ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΠΡΙΖΑΚΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΡΟΥΣΑΛΗ ΒΙΚΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΗΝΑ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΚΑΝΗ ΜΑΡΙΑ ΡΑΣΑΙΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΡΕΒΗ ΙΩΑΝΝΑ ΡΗΜΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΣΟΥΛΤΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΕΡΠΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΟΤΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥΡΤΟΥΡΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΣΑΜΚΟΣΟΓΛΟΥ ΑΝΝΑ ΤΣΟΛΑΡΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

Υπεύθυνος διοργάνωσης    -Χάρης Κοντοσφύρης

Συντονιστής της πρότασης   – Αργύρης Ρήμος

Σύνδεσμος συνεργασίας     – Κώστας Σουλτανίδης

Χορηγός                                – Δήμος Νεστορίου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2020 eetf.uowm.gr