Πρώτη Έκθεση Αποφοίτων του Τ.Ε.Ε.Τ. Εγκαίνια Δεύτερου Μέρους Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια  των  εκδηλώσεων  του Τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας,  και του Μουσείου  Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας εγκαινιάζουμε τη δεύτερη περίοδο της έκθεσης των αποφοίτων του Τμήματος, την Τετάρτη 07 Μαρτίου στις 8.30   στο κτίριο Εξάρχου.

Το Δ.Σ. του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας, σας ευχαριστεί για τη συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις της πρώτης περιόδου και σας περιμένει να τιμήσουμε μαζί  στην δεύτερη περίοδο των εκδηλώσεων τους απόφοιτους του Τ.Ε.Ε.Τ  Φλώρινας.

Πρώτη Έκθεση Αποφοίτων του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών 

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας 

Το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει την «Πρώτη Έκθεση Αποφοίτων του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών» στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας της Στέγης Φιλοτέχνων Φλώρινας .  Η έκθεση παρουσιάζει το έργο 45 συνολικά απόφοιτων που εισήχθησαν στο Τμήμα το 2006. Το 2006 υπήρξε το έτος έναρξης της λειτουργίας του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, που είναι ο τρίτος δημόσιος φορέας ανώτατης εικαστικής εκπαίδευσης στην χώρα μας. Η έκθεση αποτελεί μια ολοκληρωμένη καταγραφή του έργου που πραγματοποίησε το Τμήμα στα πέντε αρχικά χρόνια λειτουργίας του.

Το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας κατά τη διάρκεια των πρώτων αυτών χρόνων ανέδειξε μια πολύπλευρη και καινοτόμα προσέγγιση των σύγχρονων καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών αιτημάτων. Ταυτόχρονα  ενεργοποίησε την σύνδεσή του Πανεπιστήμιου με την πόλη όπου έχει την έδρα του, τη Φλώρινα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Η πραγματοποίηση της έκθεσης στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της ζωντανής σχέσης του Τμήματος με την πόλη της Φλώρινας.

Οι απόφοιτοι παρουσιάζουν εργασίες με ποικίλες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης (ζωγραφική, γλυπτική, βίντεο, εγκαταστάσεις, φωτογραφία) και αισθητικής προσέγγισης.  Με αυτό τον τρόπο αναδεικνύεται η πολυμορφία με την οποία πραγματοποιούνται οι σπουδές στο Τμήμα.  Η δράση του Τμήματος ωστόσο δεν περιορίζεται στο εκπαιδευτικό έργο: το Τμήμα λειτουργεί ως ένας φορέας με έντονη πολιτιστική δραστηριότητα. Με διάφορες δράσεις αναδεικνύει μια διαρκή σχέση όσμωσης με την πόλη της Φλώρινας: εικαστικές πρωτοβουλίες, έργα σε δημόσιους χώρους, παρεμβάσεις σε σχολεία και συμμετοχή σε δρώμενα φορέων. Ταυτόχρονα το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών έχει να επιδείξει μια σημαντική παρουσία στον εικαστικό και εκπαιδευτικό χώρο σε εθνικό επίπεδο, ενώ έχει ενεργοποιήσει τα πρώτα βήματα σύνδεσής του με τον διεθνή χώρο. Τόσο με το έργο των αποφοίτων όσο και με την εν γένει δραστηριότητά του το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών αναδεικνύεται ως ένας ιδιαίτερα δυναμικός φορέας που συμβάλλει στο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας.

Η δημιουργική δυναμική που αναδεικνύεται από την έκθεση Πρώτη Έκθεση Αποφοίτων του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών αποτελεί την καλύτερη εγγύηση ότι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας θα συνεχίσει να λειτουργεί και να εκπαιδεύει με υψηλού επιπέδου μόρφωση και κατάρτιση του μελλοντικούς καλλιτέχνες.

Η έκθεση διοργανώνεται με την ευγενική υποστήριξη

του Δήμου Φλώρινας, και της Περιφερειακής ενότητας Φλώρινας

Χορηγός επικοινωνίας ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Χορηγός Μουσείου : Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας A.E.

Εγκαίνια δεύτερης περιόδου. Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012  ώρα 20.30

Κτίριο Εξάρχου Ταγμ. Φουλεδάκη 8

Διάρκεια έκθεσης  7 Μαρτίου 2012  έως 30 Μαρτίου 2012

Ώρες λειτουργίας του Μουσείου. Τρίτη-Σάββατο 17.00 – 20.00,

Κυριακή 10.00-13.00

email:art4@otenet.gr,website:www.mstf.gr 

© 2020 eetf.uowm.gr