Το 1ο Εργαστήριο Ζωγραφικής στο ΚΜΣΤ: “Εικαστική Πορεία προς τον Δενδροπόταμο” Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014, στις 10:30

Μια πορεία από τα δυτικά προς…τα δυτικά, μια πορεία από τη Φλώρινα και τη Μονή Λαζαριστών προς τον Δενδροπόταμο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου στις 10:30, με αφετηρία το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Η πρόσκληση για την Πορεία προς τον Δενδροποταμο είναι ανοιχτή για το κοινό. Οι συμμετέχοντες θα κινηθούν κατά μήκος του Δενδροποτάμου, ενός από τους κύριους χειμάρρους της Θεσσαλονίκης, ο οποίος αν και όχι ορατός σε όλα τα σημεία, ωστόσο χαρακτηρίζει την πόλη τόσο ως ιστορική μνήμη όσο και ως σύγχρονη φυσική παρουσία.

Ο Δενδροπόταμος ενσωματώνει όλες τις πληγές της σύγχρονης οικιστικής ανάπτυξης: μόλυνση περιβάλλοντος, οικιστική αταξία, χωροταξικός ταξικός διαχωρισμός. H Πορεία έχει ως σκοπό την καταγραφή, ανίχνευση και χαρτογράφηση της μοναδικότητας της περιοχής (καλλιτεχνική και πολιτισμική), σε αυτό το στάδιο.

Κατά τη διάρκεια της Πορείας προς τον Δενδροποταμο θα πραγματοποιηθούν εικαστικές καταγραφές και θα γίνει ένα εργαστήριο για τον προσανατολισμό που θα απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά. Οι καταγραφές και η όλη εμπειρία θα αποτελέσουν υλικό αρχείου, τόσο στην προσωπική καλλιτεχνική δυνατότητα του κάθε συμμετέχοντα, όσο και για τη διαδικασία της Εικαστικής Πορείας. Η Πορεία προς τον Δενδροποταμο/2014, διευρύνοντας έτσι τη γνώση του τοπίου που αποτελεί το βασικό καλλιτεχνικό στόχο της Εικαστικής Πορείας προς τις Πρέσπες.

 

Η Πορεία θα διαρκέσει 4 ώρες.

Συντονιστές της διαδικασίας: Γιάννης Ζιώγας, Χρήστος Ιωαννίδης

Εκπαιδευτική διαδικασία: Χρήστος Ιωαννίδης

Η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της έκθεσης Εικαστική Πορεία προς τις Πρέσπες 2007-14 / Mια διαδικασία βίωσης του τοπίου που φιλοξενείται στο ΚΜΣΤ έως τις 10 Ιανουαρίου.

ΚΜΣΤ-ΠΔΜ-ΔΤ ΔΕΝΔΡΟΠΟΤΑΜΟΣ-1

Σχετικά αρχεία

© 2020 eetf.uowm.gr