”Βεγορίτιδα- Ο Παλιός (Βαγγέλης Παπαδημητρίου) το νέο project της Ελένης Κεσίσογλου στην Λίμνη Βεγορίτιδα ανοιχτό σε όλους

…Διαπραγματεύομαι δύο άρρηκτα   συνδεδεμένα  ενεργά στοιχεία της περιοχής:   ένα θηλυκό και ένα αρσενικό.  Ενα δίπολο που γεννά πολλά παρακλάδια κατά την διάρκεια  διαμόρφωσης  της εικαστικής πρότασης.

Κατά την παρουσίαση του έργου  σημαντική θεωρώ ότι είναι η δημιουργία μιας πορείας που σε μεταφέρει στον εικονικό κόσμο, που δημιουργείται.  Στην περίπτωση αυτού του έργου  η πορεία θα ξεκινάει απο το δημοτικό σχολείο με κατεύθυνση  στο σπίτι του Βαγγέλη και  με κατάληξη την λίμνη.  Μέσα στη λίμνη θα μείνει μόνιμα τοποθετημένη η γλυπτική κατασκευή. Ο λόγος για τον οποίο τοποθετώ γλυπτικά μέρη του έργου σε ιδιαιτερα σημεία έχει να κάνει με την άποψη που έχω σχετικά με την σημειολογία που αυτά εκφράζουν.

Χαρακτηρίζω ως εικονική την αναπαράσταση όχι ως μη  πραγματική, αλλά ως  προέκταση  του εικονικού κόσμου του διαδικτύου, που  υφίσταται ως άυλη πραγματικότητα, της οποίας στοιχεία μετουσιώνονται σε πραγματικές υποστάσεις μεταφερόμενες σε ένα υλικό περιβάλλον.

Η εγκατάσταση  περιλαμβάνει, ζωγραφική, γλυπτική, λογοτεχνικό λόγο,  μουσικούς ήχους,  video-art,performance.  Είναι  πάντα ανοιχτή σε οποιαδήποτε πρόταση και συνεργασία…

Περισσοτερα στους φλώρους εικαστικούς

© 2020 eetf.uowm.gr