Διάλεξη του Joonhong Min με θέμα «Σύγχρονες εκδοχές του ψηφιδωτού: Πόλη, άτομο και αντικείμενο»

Δελτίο τύπου

 

Στα πλαίσια του κύκλου διαλέξεων του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, την Πέμπτη 4-6-2020, στις 13:30΄, υπό το συντονισμό του εργαστηρίου ψηφιδωτού, θα πραγματοποιηθεί LIVE διάλεξη του Joonhong Min με θέμα «Σύγχρονες εκδοχές του ψηφιδωτού: Πόλη, άτομο και αντικείμενο».

 

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της διάλεξής του, ο καλλιτέχνης σημειώνει:

Η πόλη είναι η θεματική μου και ο τόπος όπου δημιουργώ τέχνη.

   Γεννημένος σε πόλη, έχοντας ζήσει σε διαφορετικές πόλεις και προορισμένος να ζήσω σε πόλη, είμαι ένας αστός που η θεματολογία μου κυμαίνεται μεταξύ αντικειμένων και «σκηνικών», που ενυπάρχουν στην αστικότητα ως προσωπικές αναμνήσεις που διαμορφώθηκαν στην πόλη. Κοιτάζοντας την πόλη σχηματοποιείται η δομή μέσα από διαφορετικά μέσα. Η ματιά αυτή εκτείνεται όταν «επανατοποθετείται» στην πόλη, δίπλα σε αυτές τις φόρμες.

   Εστιάζοντας σε ό,τι υπήρξε χρήσιμο (αναγκαίο) και τώρα πεταμένο, αναπτύσσω το αποτύπωμά μου για την πόλη με μολύβια σχεδίου και ανακυκλώσιμο χαρτί. Ταυτόχρονα, με ενδιαφέρουν οι «αναμνήσεις» της αστικής ζωής και η κατασκευή μιας αφήγησης. Η αφήγηση βασίζεται σε κινούμενες εικόνες και προσφέρεται στο κοινό ως εγκατάσταση και video, ως προσωπικός «εφησυχασμός» σε ό,τι απόμεινε στη σύγχρονη αστικοποιημένη κοινωνία, στο βωμό της αποτελεσματικότητας και της ανάπτυξης.

   Παρά το γεγονός ότι κάθε έργο έχει διαφορετική φόρμα, στον πυρήνα των έργων μου βρίσκεται ένα άτομο απομονωμένο, τόσο από τον εαυτό του, όσο και από το περιβάλλον του, εξαιτίας του σκληρού ανταγωνισμού στη σύγχρονη κοινωνία. Η επαναλαμβανόμενη ζωγραφική ενισχύει το αίσθημα της επιτυχίας με το οποίο αναστέλλω, προσωρινά, το άγχος. Συλλέγοντας ό,τι έχει μείνει εκτός χρήσης, αγκαλιάζω ό,τι παράπεσε από τον ανταγωνισμό: όπως αντικείμενα, συναισθήματα ή άτομα.

   Στόχος μου είναι να «επικυρώσω» αυτήν την προσπάθεια δημιουργίας οπτικών αφηγήσεων των σκέψεων μου και αποτύπωσης της πόλης ως χώρου διαβίωσης, υπερβαίνοντας την απλή έκθεση των συγκρούσεων σε ατομικό επίπεδο. Αυτό ξεκινά από την πεποίθηση ότι η διαδικασία μεταγραφής προσωπικών αναμνήσεων και εμπειριών σε οπτική αφήγηση θα μπορούσε να μετέχει στον προσδιορισμό της σύγχρονης κοινωνίας, με τις ποικίλες προβαλλόμενες ερμηνείες της ως άνοιγμα στη διαφορετικότητα και την κινητικότητα στην πόλη.

Η διάλεξη είναι ανοιχτή στο κοινό και μπορείτε να την παρακολουθήστε ζωντανά στο: https://zoom.us/my/uowm.eetf4    (meeting ID 467-953-4225)

Ο Joonhong Min (1984, Κορέα) είναι ένας σύγχρονος καλλιτέχνης που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο και τη Σεούλ. Πήρε BFA και MFA στη ζωγραφική από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ (2014) και MFA, με διάκριση στα Fine Art Media, από το SLADE του School of Fine Art, University College London (2016). Οι ατομικές του εκθέσεις περιλαμβάνουν: «Future’s Present» στο SPACE Gallery και «Urban Camouflage» στο Stone Space Gallery, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο (2018), «Embellishing Ephemerality» στο The Flying Dutchman Play Space Gallery, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο (2017) και «Urban Methodology» στο The Consulate of South Korea Project Space, Μιλάνο, Ιταλία (2016). Πρόσφατα είχε μία παρουσίαση «Rendered Reality» στο Korean Cultural Center UK, London, UK (2020) και ολοκλήρωσε το πρόγραμμα NARS foundation AIR στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ (2019), όπως και το The London Summer Intensive Residency Program at the Camden Art Center, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο (2018). Το 2016 συμμετείχε στο Jerwood Drawing Prize και το 2015 στο Ashurst Emerging Artist Prize, London, UK.

   

Τίτλος Παρουσίασης: «Συγχρονίες εκδοχές του ψηφιδωτού: Πόλη, άτομο και αντικείμενο».

Συντονίστρια:  Ράνια Σχορετσανίτη

Μέρα και ώρα διεξαγωγής: Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020, στις 13:30΄

Ζωντανή μετάδοση: https://zoom.us/my/uowm.eetf4    (meeting ID 467-953-4225)

 

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.

 

Ο Κοσμήτορας

Γιάννης Ζιώγας

Αναπληρωτής Καθηγητής

 

Press release-J. Min

 

Σχετικά αρχεία

© 2020 eetf.uowm.gr