ΟΙ ΡΟΕΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΩΝ Η κυριαρχία του νερού ως πνευματικής ύλης ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ/ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ φύση/όρια/υλικά ΙΙ, 4 έως 10 Ιουλίου 2016

Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου (4 έως 10 Ιουλίου) θα πραγματοποιηθεί στο Σταθμό των Ψαράδων η διαδικασία φύση/όρια/υλικά ΙΙ.

Η πρώτη εφαρμογή της διαδικασίας είχε γίνει τον Μάιο 2011στην περιοχή της Δροσοπηγής και είχε υλοποιήσει σεμινάρια για τα πληθιά, το χειροποίητο χαρτί, τις φυτικές βαφές, την κατασκευή μουσικών οργάνων. Στη δεύτερη αυτή εφαρμογή η διαδικασία θα εστιάσει στον τρόπο που τα υλικά της φύσης μπορούν να αποκαταστήσουν ένα παραδοσιακό κτίριο (το Σταθμό του ΤΕΕΤ στους Ψαράδες) και δημιουργήσουν κατασκευές χρήσιμες για τη λειτουργικότητά του (βρύση, πέργκολα, τζάκι). Εκπαιδευτές θα διδάξουν διάφορες τεχνικές που είναι εφικτό να φτιαχτούν με υλικά της φύσης, τούβλα, να σοβατιστούν επιφάνειες, να γίνουν ξύλινες κατασκευές. Η διαδικασία θα διδάξει τη χρήση των υλικών της φύσης τόσο στη χρηστική τους εφαρμογή, όσο και στη δυνατότητά τους να χρησιμοποιηθούν σε εικαστικά έργα.

Την Πέμπτη 7 έως Παρασκευή 10 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί Διεθνές Συνέδριο στο Κέντρο Περιβαντολλογικής Ενημέρωσης Πύλης με θέμα:

Η πρόσκληση θα απευθύνεται σε φοιτητές και απόφοιτους του ΤΕΕΤ, στους εκπαιδευόμενους του Δια Βίου Προγράμματος του ΤΕΕΤ, σε φοιτητές, αποφοίτους Καλών Τεχνών και ΑΕΙ στην Ελλάδα και το εξωτερικό και ευρύτερα σε όποιον θα ήθελε να εκπαιδευτεί πάνω σε αυτά τα αντικείμενα.

Θα διεξαχθούν τα παρακάτω εργαστήρια/διεθνές συνέδριο:

 

  1. Εργαστήρι δόμησης με φυσικά υλικά και παραδοσιακές τεχνικές
  2. Εργαστήρι σχεδιασμού και κατασκευής επίπλου και χρηστικού αντικειμένου
  1. Εργαστήριο κατασκευής ελαφρού ξύλινου υπόστεγου συνδυάζοντας προκατασκευασμένα -βιομηχανικά Στοιχεία με φυσικά Στοιχεία
  1. Διεθνές Συνέδριο: Τοποθεσίες στα Όρια/Σχηματίζοντας μια αίσθηση του τόπου σε απομονωμένες περιοχές

 

© 2020 eetf.uowm.gr